• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • ВІДКРИТИЙ ПРОСТІР ДЛЯ АКТИВНИХ-ЦЕ ВОЛОНТЕРСТВО

ВІДКРИТИЙ ПРОСТІР ДЛЯ АКТИВНИХ-ЦЕ ВОЛОНТЕРСТВО

2016-12-07

/Files/images/volonterstvo/20161201_123150.jpg

Саме під такою назвою пройшов форум для учнів 6-7класів ЗОШ І-ІІІст.№1 організований класним керівником 7-А класу Любов Олексіївна Мацера.

Адже зараз у багатьох новинах ми чуємо слово «волонтери». Але не всі знають, хто такі волонтери. ВОЛОНТЕР — це доброволець. Людина, яка безкорисливо робить будь-яку дію. Найчастіше це участь в громадських організаціях. А також існують військові волонтери, тобто, люди, які добровільно вступили на військову службу..

Чому добре бути волонтером:

 Залежно від організації, в якої полягає волонтер, він може брати участь у різних громадських акціях, де може допомагати в організації, проведенні. Так, доброволець розвиває свої комунікативні навички, здатності бути лідером. А також набуває багато специфічних знань: як організувати проект, де «знайти гроші» (фандрайзинг) на здійснення проекту, і багато інших.

 Багато громадські організації проводять виїзні семінари, акції. Таким чином, для волонтера це спосіб безкоштовно помандрувати, але при цьому бути не туристом, а, наприклад, виконувати функції вожатого.

 Це ідеальний спосіб знайти друзів і однодумців! Подобається екстрім? Ідіть волонтером в скаутську організацію, або іншу громадську спортивну. Ви за здоровий спосіб життя? Тоді Вам радий Червоний хрест і інші громадські! А також часто зустрічається екологічні, патріотичні спрямованості.

Мінуси волонтерства:

Звичайно, відсутність оплати. Але тут треба розставити пріоритети: розкрити себе, знайти друзів, або заробити грошей.

 Витрати часу. Адже іноді підготовка до якого-небудь заходу триває жоден день, а якщо це поїздка, то може бути і тиждень. Але частіше за все, почуття перевиконаним боргу і задоволеність від виконаної роботи цінніше витраченого часу.

Кiлькiсть переглядiв: 206

Коментарi