КРУГЛИЙ СТІЛ « ВЕСНА ЩО НАС ЗМІНИЛА»

2017-02-16

/Files/images/Круглий стіл,Хоменко.png
Позакласна година спілкування 15 лютого 2017року( класний керівник 6-Б класу Хоменко Г.С) для учнів 6-10класів .
Мета заходу:формувати у школярів ціннісного ставлення до України; прав та свобод людини, європейського вибору українців; розвивати в учнів почуття національної самосвідомості та громадянської активності; виховувати патріота, громадянина, готового захищати свою Батьківщину.
Учасники круглого столу зібрались щоб низько схилити голови перед пам’яттю Героїв Небесної Сотні, які боролися за честь, правду і гідність і віддали своє життя за Україну. Ми з вами згадаємо події, які відбувались на Майдані, в столиці України. Події, які дали поштовх до дій по всій території держави. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли Український народ продемонстрував свою гідність і прагнення до свободи.
Нам навіть у кошмарних снах не марилось, що у гарячу точку перетвориться наша Україна,а у повсякденний словник жорстокою реальністю увірвуться страшні терміни: АТО, мобілізація, БТР, «Град», сепаратист, терорист…
Кривавою плямою курсує картою України війна: Київ (Вулиця Грушевського, Інститутська), Крим, Одеса, Донбас.
Але у мороці відчаю та безвиході розгорається все сильніше вогник віри та надії. На небувалу за роки незалежності висоту піднялась хвиля українського патріотизму. Національна самосвідомість спонукає чоловіків, молодих і зрілих, з півночі і півдня, заходу і сходу України записуватись добровольцями і захищати рідні землю до останньої краплі крові. Саме наша єдність, сила нашого українського духу допоможуть перебороти всі труднощі. Ще довго-довго з покоління в покоління будуть передавати батьки синам і дочкам, а ті своїм дітям спогади про тих, хто залишив життя земне у 2013-2014 рр. Ці події навіки закарбувалися в серцях, душах та в історії нашої Батьківщини, єдиної, неподільної, соборної України.
Революція Гідності не тільки сколихнула країну хвилею нечуваного патріотизму, а й показала важливість національної ідеї. Нині саме за неї триває боротьба, і те, наскільки ця боротьба буде успішною, залежить від кожного з нас.
Кiлькiсть переглядiв: 182

Коментарi