• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • 8 ЖОВТНЯ УКРАЇНА ВІДЗНАЧАЄ ДЕНЬ ЮРИСТА

8 ЖОВТНЯ УКРАЇНА ВІДЗНАЧАЄ ДЕНЬ ЮРИСТА

2020-10-09

/Files/images/102020/1530795702-5103.jpg

Фахівці правознавці, досконало знайомі з юридичними науками, чинним законодавством і маючи практичну діяльністю в області права, завжди були затребувані в цивілізованому суспільстві. Причина гранично проста - цивілізоване суспільство прагне регулювати всі свої внутрішні і зовнішні взаємини, керуючись загальноприйнятими правилами, порядками і нормами - законами, а так як наша людська практика взаємин постійно зростає і досить багатогранна, то і законів, що регламентують їх потрібно все більше і більше. Розібратися в цьому всьому «порядку» простій, не пов’язаній з юриспруденцією людині, все частіше і частіше стає не під силу. На допомогу приходять кваліфіковані юристи.
Саме 8 жовтня в Україні відзначається День юриста.
Смислове навантаження дати «8 жовтня» ні для кого не є секретом – адже, згідно з історичними джерелами, саме у жовтні 1016 року відбулась битва між Ярославом Мудрим та Святополком, після якої князь Ярослав написав перші 18 статей нинішньої редакції «Руської Правди». Ці статті – перша пам’ятка правової думки на території Київської Русі і в літописах відома під назвою «Правда Ярослава». Число ж «8», розуміючи неможливість встановити точну дату роботи над «Руською Правдою», дослідники взяли умовно, склавши цифри у році створення цієї пам’ятки звичаєвого права нашої держави.
В ЗЗСО №1 учителькою історії та правознавства Охорзіною О. В. був проведений виховний захід «День юриста: історія виникнення та сучасні реалії». Ольга Володимирівна разом з педагогом-організатором Суворовою С.А. в цікавій формі ознайомили учнів 9-11 класів з історією виникнення даного свята та продемонстрували невеликий відеоролик про роботу міськрайонного суду м. Жмеринки.
Кiлькiсть переглядiв: 117

Коментарi